Beszámoló a 2016. május 20-án megtartott találkozóról

2016.06.02 09:29

Beszámoló

 

2016. május 20.

 

Vendégünk Ismételten Antal Vali volt, bionom hatóanyag elemző és táplálkozási szaktanácsadó, aki folytatta előadását a márciusban nyitva hagyott kérdéseknél.

Az előadását a tapasztalatok megbeszélésével kezdődött. Kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy az életmódváltásra oda kell figyelnünk. Fontos az átvezetés. Nem szabad hirtelen váltani, mert a szervezetünk hisztizhet pl. puffadással. Fontos az odafigyelés. Pl. mielőtt csak teljes kiőrlésű kenyeret ennénk, először keverjük fehér liszttel, és szoktassuk a szervezetünket a jóhoz. Fokozatosan vezessük be az újdonságokat, és hagyjuk el a régit.

Szóba került, hogy nem olcsó az egészséges életmód. Viszont a teljes értékű étel több tápértékkel rendelkezik, ezért kevesebbet is kell belőle fogyasztani. A közérzetünk is sokkal jobb lesz.

Ki lett hangsúlyozva a mozgás fontossága, és a kellő mennyiségű vízfogyasztás, ami az emésztésünket segíti elő.

Ne felejtsük el, hogy legtöbbször a bőrbetegség az emésztéssel van összefüggésben.   Ezért nem mindegy, hogy a szervezetünket mivel „tankoljuk”.

Majd Antal Valival történő interaktív előadás után Balogh Istvánt a Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesületének elnökét köszönhettük. Negyed órában bemutatta az egyesület munkáját, célját. Beszélgettünk arról, hogy mi a klubunk előnye, ha csatlakozik az egyesülethez.

Végül kötetlen beszélgetéssel zártuk a találkozónkat. Antal Vali és Balogh István maradt még velünk egy kicsit, és minden kérdésünkre válaszoltak.

 

Köszönjük szépen!

 

Legközelebbi találkozónk előreláthatólag szeptember közepe.

 

 

 

 

 

—————

Vissza