Egis Gyógyszergyári látogatás

2017.05.25 10:23

2017. május 9-én egy kedves meghívásnak tett eleget a Kecskeméti Pszoriázis Klub, és a Semmelweis Psoriasis Klub. Egis Gyógyszergyár Zrt. látogatásra hívott bennünket. Megmondom őszintén először úgy gondoltam, és képzeltem, hogy ez a gyógyszergyár látogatás semmi izgalmat nem takar. Beöltözünk majd fehér köpenybe, fejünkre és a lábunkra védő fóliát húzunk, és teszünk egy hosszabb sétát a gyártósor között. De nem ez történt.

Délelőtt 10 órára voltunk hivatalosak. Nem konkrétan a gyógyszergyár épületébe mentünk, hanem egy különálló házba. Ami nem csupán egy ház volt, hanem egy intelligens ház.

Mit is jelent az intelligens ház?

  • Az intelligens ház, intelligens épület jelentése nem az, hogy az épület valóban mesterséges intelligenciaként gondolkodna.
  • Sokkal inkább az, hogy egy komplex számítógépes rendszernek hála képes érzékelni környezetét és a belső állapotokat, és a ház különféle elektromos rendszereit úgy irányítani, hogy azok a lehető leghatékonyabban működjenek.

Bejáratnál szívélyes fogadtatás várt. Hostesek irányítottak el bennünket. Az előtérben terülj-terülj asztalkám gyümölcssalátával, finom pogácsákkal, ásványvízzel. Jókedvből sem volt hiány. Örömmel köszöntöttük egymást a kecskeméti érintettekkel. Voltak új arcok, de többségében ismerősök, barátok.

 

Látogatás meglepően kellemes volt. 3 dimenziós vetítéssel kezdődött. Két filmet néztünk meg. Magáról az épületekről, gyártásról, és arról, hogy Egis Gyógyszergyár Zrt. nem csak gyógyszereket gyárt, fejlesztésre és kutatásra is sokat fordít. Miután megnéztük a két filmet, bemutatták, hogy hogyan tudjuk kezelni az interaktív kiállítást. Földszinten kívül még két szinten néztünk körbe. Történelmi idővonalon megnézhettük, hogy ki, mikor, milyen felfedezésből jött rá, hogy bizonyos növényekből milyen gyógyszert lehet kivonni, vagy éppen milyen kísérletből jött rá, hogy az, amit feltalált hasznos az emberiségnek. Láthattuk röviden a gyógyszer útját, készíthettünk saját krémet, vezethettünk targoncát (vizuálisan) a raktárban, fotózkodhattunk, mint vezérigazgató, vagy éppen a fénykép kedvéért belebújhattunk egy védőfelszerelésbe. Érintőképernyős monitorok sok információval láttak el bennünket. Természetesen a kiállítás után röviden visszamentünk a vetítő terembe, és pár szóban bemutatta Knoska Attila, a Kecskeméti Psoriasis Klub elnöke klubot. Beszélt  arról, hogy mennyire nehéz összetartani az érintetteket, amit sajnos mi is tapasztalunk itt Budapesten. Említette, hogy végre kapcsolatba kerültek egy egészségügyi dolgozóval, aki támogatásával elősegíti a kontaktot a bőrgyógyászokkal. Nagyon fontos, hogy a klubokat támogassák a bőrgyógyászok, egészségügyi dolgozók. Mi szerencsés helyzetben vagyunk, mert a Semmelweis Egyetem Bőrklinika orvosai, dolgozói nem csak szóban támogatnak, hanem idejükkel, erejükkel. Ezért külön köszönet.

Délelőtt 10 órára volt meghívásunk a gyógyszergyárba, ami déli 12 órára be is fejeződött. Elköszöntünk egymástól. Kecskemétiekre még hosszú út várt, de jókedvvel, derűsen búcsúztak el.

Még egyszer, köszönjük szépen a lehetőséget Mindenkinek! 

 

—————

Vissza