Országos betegtalálkozó

2022.11.22 11:33

2022. november 22-ét írunk. Ahogy a múlt év, ez az év sem volt könnyű. Covidnak köszönhetően a Klub élete sem túl aktív. Mivel a Bőrklinika területén nem tarthatunk találkozókat, így nem könnyű a kapcsolattartás. De hogy ne érezzük magunkat nagyon árvának, minden év október 29-én a Pikkelysömör világnapjának köszönhetően többen gondolnak ránk, pikkelysömörrel élőkre. Évente megrendezésre kerülő Országos Betegtalálkozó nem maradt el, amit Harkányban tartottak meg 2022.10.28-10.29 napokban. Ezzel kapcsolatban Udvardi Zsuzsanna rövid összefoglalóját szeretném Nektek átadni. Fogadjátok sok szeretettel:

 

„A betegek egymás közötti kerekasztal beszélgetésein én is szóltam a pandémia sajnálatos egyéb következményéről, mely negatívan hatott a Budapesti Semmelweis  Psoriasis Klub életére, hogy gyakorlatilag a klubélet kirándulásokra, az éteri kapcsolatokra szűkült. A többi klub szószólói is főleg erről panaszkodtak.

A szombat délelőtti betegedukációs rendezvényen (10 órától) , nagyon jól sikerült  Dr.Moezzi Mehdi phd. egyetemi professzor  ( Bőr- Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika adjunktusa) előadása, magáról a pikkelysömör kialakulásáról, okairól és a psoriasis követő társbetegségeiről, azok kezeléséről. Beszélt új terápiás lehetőségekről és gyógyszermentes alternatívákról, kitért a szteroidok nem kívánatos mellékhatásáról. Mindenkinek nagyon tetszett, az előadás. Némi akcentussal, de nagyon érthető volt, mert "emberi" nyelven, őszintén beszélt hozzánk. Néhány kérdésre is válaszolt, bár az idő rövidsége ezt (sajnos), elég szűkre szabta.

11 órától Petes Tamás alelnök, az MPKE (Magyar Pszoriazis Klubok Egyesülete) tevékenységét mutatta be és beszámolt a 2020-as országos kampány -"Centrumban a pikkelysömör "- sikerességéről, amely pl. az RTL reggeli műsora , a különböző újságok és egyéb média felületek révén legalább 2 és fél millió emberhez jutottak el.

Facebook, youtube csatornákon és önálló weben: www.pszori.hu oldalon most is megtalálhatóak az alapvető és segítő információk, az érintettek, és a sima érdeklődők részére.”        

 

—————

Vissza